Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Prvá výhra Prievidze v EP FIBA, Dramičanin: Poctivo sme sa pripravili

Rastko Dramičanin v akcii. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Úradujúci slovenský basketbalový šampión BC Prievidza odštartoval kampaň v Európskom pohári FIBA výhrou nad rumunskou Steaua CSM EximBank Bukurešť po dobrom taktickom výkone počas väčšiny stretnutia.

Prievidza 20. októbra (TASR) - Úradujúci slovenský basketbalový šampión BC Prievidza odštartoval kampaň v Európskom pohári FIBA výhrou nad rumunskou Steaua CSM EximBank Bukurešť po dobrom taktickom výkone počas väčšiny stretnutia.

Prievidžania nezachytili úvod, ale v druhej 10-minútovke otočili zápas na svoju stranu, keď vyťažili z nervozity rumunského celku. "V našej hre bolo dosť nepresností. Potom sme začali hrať lepšie, vytvárali si celkom dobré strelecké pozície v útoku. Obrana nám dala obrovskú sebadôveru a sebaistotu," povedal pre TASR tréner Prievidze Miljan Čurovič.

Po neúspešnej kvalifikácii o skupinovú fázju Ligy majstrov, v ktorej ho vyradila Oradea, sa slovenský celok revanšoval svojim fanúšikom víťazstvom nad ďalším rumunským tímom z Bukurešti. "Bol to pre nás veľmi dobrý zápas, poctivo sme sa pripravili cez skauting. Myslím si, že sme odviedli fakt dobrú prácu. Máme však ešte priestor na zlepšenie. Musíme hrať celých 40 minút, to je jednoducho basketbal. Niekedy prehrávate, ale netreba strácať nádej na výhru, ako sme to dokázali my," uviedol pivot domácich Rastko Dramičanin.

Na palubovku Niké arény sa opäť vrátil minuloročný kapitán Igor Marič, pri svojej premiére zaznamenal 11 bodov. "Už samotná prítomnosť Igora nám veľmi pomohla. Odohral svoje minúty, ale bolo vidieť, že nebol s nami dostatočne dlho. Potrebuje ešte nejaký čas, aby sa vrátil do nášho rytmu. Dal však veľmi dôležité body a som rád, že je späť," povedal na jeho adresu Čurovič.

Víťazstvom získala Prievidza dôležité body, ktoré môžu rozhodovať o prípadnom postupe do ďalšej fázy. "Je pre nás dôležité, že sme na úvod zvíťazili. Chceme totiž postúpiť do ďalšieho kola. Pomôže nám to aj v rámci ligovej súťaže, pretože v nej nie je toľko silných tímov ako je Steaua," myslí si Dramičanin.