Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská Galéria na Tehelnej vystavuje obrazy Jána Koválika

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Jeho olejomaľby, predovšetkým figurálne kompozície a obrazy symbolických významov, sú o morálke a etike, o dobrých a zlých vlastnostiach človeka a ľudí dneška. Inšpiráciou je ľudská realita.

Zvolen 9. augusta (TASR) - Výstavu obrazov slovenského výtvarníka Jána Koválika s názvom "Tak si tu žijeme", sprístupnili v týchto dňoch vo zvolenskej Galérii na Tehelnej. Ide v poradí už o 68. prezentáciu galérie v jej niekoľkoročnom pôsobení.

Ján Koválik sa narodil v roku 1953 v Trenčíne. Podľa stránky dieladielka.sk jeho olejomaľby, predovšetkým figurálne kompozície a obrazy symbolických významov, sú o morálke a etike, o dobrých a zlých vlastnostiach človeka a ľudí dneška. Inšpiráciou je ľudská realita.

Autor sa zúčastnil viacerých kolektívnych i samostatných výstav. Jeho maliarske diela sú v mnohých umeleckých a súkromných zbierkach. Žije a tvorí v Soblahove.

Výstava v Galérii na Tehelnej potrvá do 2. septembra. Dňa 5. septembra bude otvorená nová výstava, tentoraz venovaná spevákovi a skladateľovi Pavlovi Hammelovi.