Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Iniciátorov petície vývoj okolo predaja pavilónu v Žiari nepotešil

Ilustračné foto Foto: TASR - Dušan Hein

Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja o odpredaji pavilónov nerozhodlo.

Žiar nad Hronom 4. augusta (TASR) - Aktuálny vývoj situácie okolo predaja nedostavaných nemocničných pavilónov B v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote neteší iniciátorov petície, ktorí pred časom v uliciach Žiaru nad Hronom zbierali podpisy za dostavbu pavilónu. Podľa predsedu petičného výboru Richarda Rišňovského sú iniciátori petície rozčarovaní z prístupu predsedu a poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Tí totiž na ostatnom rokovaní Zastupiteľstva BBSK o odpredaji pavilónov nerozhodli. Predkladatelia návrhov, poslanci Peter Juhász a Ladislav Kukolík, sa rozhodli body, týkajúce sa odpredaja pavilónov, z rokovania stiahnuť. Hlavným sporným bodom bol spôsob využitia sumy 413.000 eur, o ktoré spoločnosť Svet zdravia (SZ), prevádzkujúca obidve nemocnice, zvýšila svoju pôvodnú ponuku na odkúpenie pavilónov. Zatiaľ čo SZ si stanovil klauzulu investovať tieto peniaze do existujúcich častí nemocníc vo vlastníctve BBSK, vedenie kraja presadzovalo navýšenie kúpnej ceny bez ďalších podmienok.

"Takmer všetci zúčastnení sa zaujímali len o to, ako získať čo najviac peňazí z predaja nedostavaných budov. V minimálnej miere sa poslanci i predseda zaujímali o to, čo vlastne chcú občania. Nás nezaujímajú malicherné dohady o tom, či o financiách ponúknutých navyše spoločnosťou Svet Zdravia bude rozhodovať predseda BBSK, poslanci BBSK alebo spoločnosť Svet Zdravia. Pre nás je dôležité, aby sa investovali do rozvoja zdravotnej starostlivosti, ktorá bola v našom regióne dlhodobo zanedbávaná," podotkol Rišňovský.