Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Hádka dvojice mužov v Železnej Breznici skončila smrťou jedného z nich

Ilustračné foto Foto: TASR

Na základe zhromaždených dôkazov bol podozrivý muž zadržaný a umiestnený do policajnej cely.

Železná Breznica 26. augusta (TASR) - Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy 64-ročného muža zo Železnej Breznice v okrese Zvolen. Muž mal v piatok 23. augusta popoludní v dome v tej istej obci za doposiaľ presne nezistených okolností a pod vplyvom alkoholu nožom smrteľne zraniť 70-ročného muža.

"Obvinený sa s poškodeným dostal do fyzického konfliktu, ktorého kuchynským nožom opakovane pichal do hrudníka," uviedla krajská banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Nôž mu nakoniec nechal zapichnutý v oblasti srdca, čím mu spôsobil zranenia, ktorým podľahol. Po spáchaní skutku z miesta činu ušiel.

"V prípade bola nariadená súdna pitva, ktorá jednoznačne potvrdila, že smrť bola spôsobená inou osobou," podotkla Faltániová.

Na základe zhromaždených dôkazov bol podozrivý muž zadržaný a umiestnený do policajnej cely. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.