Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Zvolene chlapci prepadli iba o niečo starších tínedžerov

Erb mesta Zvolen Foto: Heraldický register

Jeden z napadnutých vytiahol z vrecka nohavíc dvojeurovú mincu, po čom ho maloletí fyzicky napadli. Keď chcel druhý volať políciu, jeden z chlapcov ho udrel do tváre a telefón mu z ruky vytrhol.

Zvolen 2. augusta (TASR) - Chlapci vo veku 14 a 17 rokov prepadli vo Zvolene kvôli peniazom dvoch tínedžerov. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, chlapci lúpežne prepadli len o niečo starších mladíkov (16 a 18 rokov) na ulici T.G. Masaryka v sobotu, 30. júla o 19.30 h.

Pristúpili k ním keď išli po chodníku a pýtali od nich peniaze. Jeden z napadnutých chlapcov vytiahol z vrecka nohavíc dvojeurovú mincu, po čom ho maloletí fyzicky napadli. Keď chcel druhý z tínedžerov volať z mobilného telefónu políciu, jeden z chlapcov ho udrel do tváre a telefón mu z ruky vytrhol. Spôsobil mu tak škodu 99 eur. Po lúpežnom prepadnutí jeden z poškodených chlapcov zo stánku s občerstvením zavolal na políciu.

Policajti na ďalší deň vo večerných hodinách obidvoch podozrivých chlapcov zadržali. Jeden z obvinených uviedol, že v čase spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu. Skôr, ako ho policajti vypátrali a zadržali, odniesol mobil do záložne, kde ho predal za 37 eur a peniaze minul.

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil oboch zo zločinu lúpeže. Stíhaní budú na slobode. Za tento trestný čin, keďže ho spáchali na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Obvinení sú mladiství, preto sa im trest zníži na polovicu.