Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Tekovská Breznica plánuje opraviť cestu v časti obce

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Pre havarijný stav cesty spisovali ľudia žijúci v tejto časti aj petíciu. Podľa starostu Jozefa Dolinaja už pripravujú na jej opravu projekt.

Tekovská Breznica 8. augusta (TASR) - Samospráva v obci Tekovská Breznica (okres Žarnovica) plánuje v najbližšom období rekonštrukciu cesty v časti obce Vlčkovské. Pre jej havarijný stav spisovali ľudia žijúci v tejto časti aj petíciu. Podľa starostu Jozefa Dolinaja už pripravujú na jej opravu projekt.

Cestu podľa jeho slov zničili najmä veľké dažde a prívalová voda. "Bola aj petícia, uzniesli sme sa na tom, že to budeme robiť," podotkol Dolinaj s tým, že podľa hrubého odhadu to bude obec stáť približne 100.000 eur. Presnejšia suma by mala byť známa po vypracovaní projektu. Po ňom bude obec hľadať dodávateľa. Dolinaj predpokladá, že s prácami sa začne budúci rok. "Najskôr sa budú musieť spraviť oporné múry a spevniť brehy potoka, aby cestu nepodmývalo," dodal.

Podľa starostu by chceli v obci rekonštruovať aj chodníky. Tie boli totiž budované pred 20 rokmi. "Krajné obrubníky sa už vyvaľujú, tým pádom sa rozchádza celý chodník. Potrebujeme spraviť rekonštrukciu a dobudovať ešte nejaké ďalšie. Najmä chodník k základnej škole. Deti totiž v súčasnosti chodia po hlavnej ceste, čo je trochu nebezpečné," dodal Dolinaj. Ich opravu by chcela obec financovať z eurofondov, aktuálne čaká na vhodnú výzvu.