Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Nácvik vojenskej prehliadky v B. Bystrici prinesie dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvé obmedzenie bude už v utorok 27. augusta podvečer.

Banská Bystrica 26. augusta (TASR) - Banskobystričanov, návštevníkov mesta i obyvateľov okolitých obcí čakajú nasledujúce dni výrazné dopravné obmedzenia. Dôvodom je uzávera časti cestných komunikácií súvisiace s celoštátnymi oslavami 75. výročia SNP. Prvé obmedzenie bude už v utorok 27. augusta podvečer.

Ako v pondelok informovala hovorkyňa ministerstva obrany, Danka Capáková, od utorka do stredy 28. augusta, v čase od 21.00 do 6.00 h, sa v Banskej Bystrici uskutoční generálny nácvik slávnostnej vojenskej prehliadky Ozbrojených síl (OS) SR, ktorá je súčasťou programu osláv SNP 29. augusta.

"Počas nácviku budú uzavreté úseky ciest R1, 1/66 a 1/69 v termíne od 27. do 28. augusta v čase od 18.00 do 7.00 h. Dopravu budú priamo na mieste v spolupráci s Policajným zborom SR regulovať príslušníci Vojenskej polície a OS SR," zdôraznila Capáková s tým, že rezort obrany sa ospravedlňuje obyvateľom za nepríjemnosti, ktoré môžu byť spôsobené hlukom a dopravnými obmedzeniami.

Súčasťou bude aj nácvik výsadkov príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia, ktoré sa uskutočnia v utorok od 9.00 do 12.00 h a od 13.00 do 16.00 h, v rovnakom čase aj v stredu.

Nácvik preletu leteckej techniky obyvatelia uvidia a začujú v utorok a v stredu od 14.00 do 16.30 h.

"Verejnosť prítomnú na mieste žiadame o dodržiavanie vymedzenej bezpečnej vzdialenosti a rešpektovanie pokynov Vojenskej polície," dodala hovorkyňa.