Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Mesto Poltár vydalo doteraz 123 hlasovacích preukazov pre prvé kolo

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na prezidentské voľby je v Poltári pripravených sedem volebných miestností.

Poltár 20. marca (TASR) - Mesto Poltár vydalo k strede 123 hlasovacích preukazov pre prvé kolo a 107 pre druhé kolo prezidentských volieb. TASR o tom informovala Jozefína Očenášová z kancelárie primátora mesta.

Na prezidentské voľby je v Poltári pripravených sedem volebných miestností. Obyvatelia časti Zelené budú voliť v pohostinstve, Poltárčania z časti Slaná Lehota zas v kultúrnom dome.

O hlasovací preukaz môže požiadať volič s trvalým pobytom v Poltári, ktorý v deň konania volieb nebude môcť voliť v mieste trvalého pobytu vo volebnom okrsku, v ktorého zozname voličov je zapísaný. S hlasovacím preukazom potom môže hlasovať kdekoľvek na Slovensku. Osobne ho možno vyzdvihnúť na mestskom úrade najneskôr 22. marca. Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený, a len spolu s občianskym preukazom.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 22.00 h. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. O Prezidentský palác chce zabojovať desať kandidátov. Funkčné obdobie súčasnej prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024.