Jarmok otvorí v sobotu 19. decembra na Námestí SNP primátor Ján Šufliarsky.
Autor TASR
Detva 17. decembra (TASR) - Zabíjačkovú kapustnicu, pečené mäso a horúce detvianske "klbásky" môžu v sobotu 19. decembra už od rána ochutnávať návštevníci Vianočného jarmoku v Detve. Jeho súčasťou bude totiž zabíjačka a výroba tradičných zabíjačkových produktov priamo pred očami verejnosti.
"Treba prísť skôr, už od začiatku programu, aby sa každému ušlo tak, ako budú výrobky vznikať," hovorí Ondrej Vrťo z tímu dobrovoľníkov, ktorí budú mať mestskú jarmočnú zabíjačku na starosti. Minulý rok sa totiž mäsové pochúťky rozchytali a tí, ktorí prišli na konci jarmoku, už obišli naprázdno.
Jarmok otvorí o 10. h na Námestí SNP primátor Ján Šufliarsky. Potom zahrá dychová hudba Detva a od 11.00 h začne celoslovenská prehliadka vianočných a novoročných hier. Na už 15. ročníku súťaže sa predstavia kolednícke skupiny z Podpoľania, Kežmarku a podtatranského Lendaku.
Detviansky vianočný jarmok sa koná na záver šesťdňových vianočných mestských trhov. Tie prebiehajú celý tretí adventný týždeň od 14. decembra pri fontáne pred Domom kultúry A. Sládkoviča.
"Treba prísť skôr, už od začiatku programu, aby sa každému ušlo tak, ako budú výrobky vznikať," hovorí Ondrej Vrťo z tímu dobrovoľníkov, ktorí budú mať mestskú jarmočnú zabíjačku na starosti. Minulý rok sa totiž mäsové pochúťky rozchytali a tí, ktorí prišli na konci jarmoku, už obišli naprázdno.
Jarmok otvorí o 10. h na Námestí SNP primátor Ján Šufliarsky. Potom zahrá dychová hudba Detva a od 11.00 h začne celoslovenská prehliadka vianočných a novoročných hier. Na už 15. ročníku súťaže sa predstavia kolednícke skupiny z Podpoľania, Kežmarku a podtatranského Lendaku.
Detviansky vianočný jarmok sa koná na záver šesťdňových vianočných mestských trhov. Tie prebiehajú celý tretí adventný týždeň od 14. decembra pri fontáne pred Domom kultúry A. Sládkoviča.