Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici pribudnú na komunikáciách ďalšie LED svietidlá

Banská Bystrica Foto: TASR - Branislav Račko

Na základe podnetov od Banskobystričanov správca miestnych komunikácií pristúpi tiež k obnove vodorovného dopravného značenia na parkovacích plochách, pričom takto obnoví 1050 parkovacích boxov.

Banská Bystrica 5. augusta (TASR) – Mesto Banská Bystrica aj počas letných mesiacov pokračuje v opravách ciest a chodníkov. V súčasnosti ukončuje práce na uliciach T. Vansovej, M. Rázusa a v Lazovnej ulici pri Základnej škole Jána Bakossa. TASR o tom informovala Dominika Mojžišová z banskobystrického magistrátu.

"Za posledné obdobie sa zrealizovala obnova súvislého úseku cesty na ulici T. Vansovej a lokálne opravy na Čerešňovej ulici, Podháji, Mládežníckej ulici a pri Mýte na križovatke ulíc Partizánska cesta – Jegorovova. Obnovy sa dočkala aj miestna komunikácia medzi bytovými domami na ulici M. Rázusa č. 21 a 30. Teraz sa pracuje na úseku vo vnútroblokovej časti pri bytových domoch č. 17 až 21 a dokončujú sa lokálne vysprávky na ulici T. Vansovej," konštatovala Mojžišová.

Ako dodala, v týchto dňoch pokračuje aj kompletná obnova chodníkov v Lazovnej ulici. V úseku od školy smerom do centra pracovníci dokončujú posledné úpravy a intenzívne pracujú na oprave chodníka smerom na Severnú ulicu. Investície do súčasných opráv miestnych komunikácií si vyžiadajú okolo 100.000 eur.

Podľa Mojžišovej v každej mestskej časti samospráva vykonala údržbu priechodov pre chodcov, ktoré boli slabšie viditeľné. Použitie technológie studených plastov prináša dlhšiu životnosť vodorovného dopravného značenia a aj vďaka nej môže mesto investovať do iných opráv.

Na základe podnetov od Banskobystričanov správca miestnych komunikácií pristúpi tiež k obnove vodorovného dopravného značenia na parkovacích plochách. Obnoví takto 1050 parkovacích boxov. Práce by sa mali začať už druhý augustový týždeň, a to na uliciach THK, Družby, Podháj, Radvanská, Sládkovičova, Magurská a Javornícka. Mesto chce v najbližších dňoch kontaktovať správcov bytových domov, aby obyvatelia uvoľnili vo vybraných lokalitách a časoch parkovacie miesta.

"V auguste začne správca miestnych komunikácií aj s dopĺňaním LED svietidiel pred priechody pre chodcov na uliciach Kukučínova, 29. augusta, Mládežnícka, Internátna a T. Vansovej. Cieľom umiestnenia LED svietidiel – dopravných gombíkov je upozorňovať vodičov v dostatočnej vzdialenosti na to, že sa blížia k priechodu pre chodcov a zaistiť tak zvýšenú bezpečnosť ľudí," priblížila Mojžišová.